maandag 19 mei 2014

Supersnelle, flexibele en voordelige standaard palletiseermachineQimarox introduceert de Highrunner mk7


Met de Highrunner mk7 introduceert Qimarox een nieuwe palletiseermachine die niet alleen supersnel, maar tevens bijzonder flexibel is. Omdat de machine volledig uit standaard modules is opgebouwd, is de Highrunner mk7 zonder extra aanpassingen in te passen in elke situatie. Dankzij de grote mate van standaardisatie zijn bovendien de kosten voor aanschaf, installatie, gebruik en onderhoud flink verlaagd. Deze palletiseermodule is al beschikbaar vanaf €29.000 waarbij de integrator kan kiezen om een eigen palletlift toe te voegen of gebruik te maken van een palletlift van Qimarox.

Palletiseermachine Qimarox


De Highrunner mk7 is het resultaat van voortdurende doorontwikkeling door Qimarox. Het ontwerp van de bestaande Highrunners is verder vereenvoudigd, wat heeft geleid tot minder onderdelen en meer standaard componenten. Daardoor zijn de kosten voor aanschaf, installatie, gebruik en onderhoud aanzienlijk gereduceerd. Dat maakt de Highrunner mk7 tot de meest concurrerende palletiseeroplossing die de markt momenteel biedt.
Of het nu gaat om dozen met of zonder deksels, trays met of zonder folie, emmers, kratten of jerrycans: de Highrunner mk7 positioneert alle producten zorgvuldig en nauwkeurig volgens elk gewenst patroon en legt ze laag voor laag af op de pallet. Dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen kunnen operators vrij eenvoudig het gewenste stapelpatroon selecteren en eventueel nieuwe stapelpatronen programmeren.

Snelste uit de Qimarox-serie
De Higrunner mk7 is niet alleen voordelig en veelzijdig, maar tevens de snelste palletiseermachine uit de serie van Qimarox. Uniek is dat de formeerbaan zich continu op dezelfde hoogte bevindt als de bovenkant van de pallet. Daardoor kunnen de op de formeerbaan gecreëerde lagen razendsnel worden afgelegd, wat voor een bijzonder hoge capaciteit zorgt.
Verantwoordelijk voor de hoge capaciteit is de hoge positie van de formeerbaan en de ingebouwde lift waarop de pallet staat. Na elke afgelegde laag zakt de lift een stuk, zodat de bovenkant van de pallet zich continu op dezelfde hoogte bevindt.
Zodra een pallet vol is, zakt de lift tot vloerniveau waarna een rollenbaan voor de afvoer zorgt. Vanuit tegenovergestelde richting wordt tegelijkertijd een lege pallet aangevoerd.

Dubbelinvoer
Dankzij de standaard componenten is de Highrunner mk7 inpasbaar in elke situatie zonder extra maatwerk. Standaard wordt de machine bijvoorbeeld voorzien van zijinvoer, waarbij producten links of rechts van de formeerplek worden aangevoerd.
Bedrijven die een hogere capaciteit wensen, kunnen kiezen voor dubbelinvoer, waarbij twee aanvoerbanen en een formeerbaan met dubbele formeerschuif voor een extreem hoge capaciteit zorgen.
Ook voor het keren van producten, plaatsen van vellen tussen palletlagen het wikkelen van pallets bestaan standaard modules die eenvoudig kunnen worden ingepast.

Installatie door gecertificeerde partners
Net als de andere palletiseermachines van Qimarox wordt de Highrunner mk7 wereldwijd geïnstalleerd en geïntegreerd door gecertificeerde systeempartners. Dat betekent dat  eindgebruikers verzekerd zijn van een partner die beschikt over alle benodigde kennis van de machines en hun mogelijkheden, zodat een succesvolle implementatie is verzekerd.

Over Qimarox

Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten,  gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften en palletiseermachines te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten