woensdag 26 oktober 2022

Qimarox introduceert verticale transporteur voor AMR’s - Maak kennis met de Prorunner PR12


            Snel en veilig transporteren van AMR’s tussen meerdere verdiepingen

Harderwijk, 14-10, 2022 - Qimarox, een toonaangevende fabrikant van componenten voor material handling systemen, introduceert een verticale transporteur voor automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en autonome mobiele robots (AMR’s).  De Prorunner PR12 is bij uitstek geschikt om deze voertuigen te transporteren tussen verschillende verdiepingen. De grote positioneernauwkeurigheid, stijfheid van de constructie en de mogelijkheid een tweede drager te monteren resulteren in een veilige en betrouwbare transportoplossing met hoge capaciteit.Autonome mobiele robots (AMR’s) zijn sterk in opkomst. Ze zijn relatief goedkoop, flexibel en schaalbaar. Ze zijn eenvoudig inzetbaar zonder de bestaande infrastructuur te hoeven aanpassen. Omdat ze een groot deel van het intern transport voor hun rekening nemen, laten ze mensen sneller en efficiënter werken. Tot nu toe hadden AMR’s net als AGV’s echter één beperking: ze zijn lastig te verplaatsen tussen verschillende verdiepingsvloeren. 

De Prorunner PR12 van Qimarox brengt daarin verandering. De PR12 is een verticale transporteur die het bereik van AMR’s significant vergroot. Door robots met of zonder lading te verplaatsen tussen de verschillende verdiepingsvloeren kunnen bedrijven de inzetbaarheid en flexibiliteit verder vergroten. Met andere woorden: de PR12 stelt bedrijven in staat om in hoogte te groeien. De eerste machines zijn inmiddels uitgeleverd aan een e-commercebedrijf.

 

Veilig en snel

De Prorunner PR12 is een discontinue verticale transporteur met een minimale footprint. Wat de PR12 geschikt maakt voor transport van AMR’s en AGV’s, is de stijfheid van de constructie en de grote positioneernauwkeurigheid. Omdat de toleranties in verticale en horizontale richting kleiner zijn dan 5 millimeter, kunnen de voertuigen probleemloos het plateau op- en afrijden. De PR12 is voorzien van contourbewaking: als het voertuig op het plateau gaat schuiven of rollen, komt de machine direct tot stilstand. 

De Prorunner PR12 biedt een hoge capaciteit. Bij een hoogteverschil van 2 meter maakt de PR12 maar liefst 400 cycli per uur. Wat de machine uniek maakt, is de mogelijkheid om aan één kolom twee afzonderlijk aangedreven dragers te bevestigen. Daarmee kan de transportcapaciteit eenvoudig worden verdubbeld terwijl het ruimtebeslag tot een minimum beperkt blijft. Het verticale bereik van de Prorunner PR12 is maximaal 24 meter. Dat betekent dat één machine met gemak drie, vier, vijf of nog meer verdiepingen kan bedienen.

 

Ook voor producten

De Prorunner PR12 kan niet alleen worden ingezet voor het transport van AMR’s en AGV’s, maar ook van producten en ladingdragers. In dat geval kan het voor AMR’s en AGV’s bestemde plateau eenvoudig worden vervangen door een rollenbaan. Als de PR12 is uitgerust met twee dragers, is elke configuratie mogelijk: twee plateaus, twee rollenbanen of een combinatie van één plateau en één rollenbaan. Ook als na verloop van tijd het logistieke concept wordt gewijzigd, kan de PR12 eenvoudig worden omgebouwd. 

Net als alle material handling componenten van Qimarox is de Prorunner PR12 modulair opgebouwd, wat resulteert in een grote mate van configureerbaarheid, aantrekkelijke prijsstelling, korte levertijden en lage onderhoudskosten. Door gebruik te maken van een servo-aandrijving kan de PR12 gemakkelijk worden geïntegreerd in elk veeleisend, dynamisch en uitdagend systeemontwerp.

 

Belangrijkste voordelen:

·         Kleine voetafdruk

·         Extreem hoge positioneringsnauwkeurigheid (servomotor)

·         Het robuuste ontwerp van de lift frame maakt zwaar tillen mogelijk.

·         Volledig gestandaardiseerd en gebruiksvriendelijk modulair ontwerp

·         Hoogwaardig constructieontwerp

·         Gebruik van standaardcomponenten van toonaangevende fabrikanten wereldwijd

·         Optie voor gewichten tot 300 kg / 661 lbs

·         Geschikt voor AGV's / AMR's dankzij positioneringsnauwkeurigheid

·         Weinig onderhoud

·         Verkrijgbaar met 1 of 2 onafhankelijk aangedreven carriers

·         Geschikt voor het hanteren van producten tot palletformaat

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten