donderdag 13 juni 2013

Qimarox maakt installeren verticaal transporteurs sneller en eenvoudigerQimarox heeft de installatie van verticaal transporteurs sneller, eenvoudiger en goedkoper gemaakt. Dankzij de modulaire opbouw van de Prorunner mk1 en mk5 is het mogelijk om de machine in onderdelen te transporteren en op locatie te assembleren. Dat leidt tot lagere transportkosten en voorkomt dat op locatie allerlei maatregelen nodig zijn om compleet gemonteerde productliften op de juiste plek te plaatsen. System integrators kunnen de assemblage desgewenst zelf verzorgen.


Een compleet gemonteerde productlift neemt een stuk meer ruimte in beslag dan alle losse onderdelen bij elkaar. Dat betekent dat het uitleveren in onderdelen veel lagere transportkosten met zich meebrengt dan het transport van een compleet gemonteerde machine.
Ook op de locatie zelf hoeft minder ruimte vrijgemaakt te worden om de machine op zijn plek te zetten. De onderdelen passen door elke deur en zwaar materieel voor het lossen en rechtop zetten van de machine is niet nodig.

Kortere levertijd
Bijkomend voordeel van uitleveren in onderdelen is de kortere levertijd, aangezien de productlift niet al voorafgaand aan het transport eerst nog geassembleerd hoeft te worden. Omdat assemblage dankzij het modulaire ontwerp van de machine erg eenvoudig is, kan dat ter plekke door de system integrator zelf worden gedaan. Het is daarvoor niet nodig om service-engineers van Qimarox te laten komen.
Natuurlijk biedt Qimarox nog steeds de mogelijkheid om productliften compleet gemonteerd uit te leveren. Dat biedt vooral voordelen als de tijd voor installatie van de machine beperkt is. Dan is niet alleen de assemblage, maar ook het testen van de productlift al vooraf uitgevoerd.

Minder instelling en afstelling vereist
Met de snelle en eenvoudige installatie onderscheiden de productliften van Qimarox zich van andere verticaal transportsystemen. Neem de Prorunner mk5, de gepatenteerde productlift die werkt volgens het paternoster-principe. Door de unieke wijze waarop producten worden opgepakt of afgezet, is het anders dan bijvoorbeeld bij spiraalconveyors niet nodig om de snelheid van de lift exact af te stemmen op de snelheid van de invoer- en uitvoerbanen. Verder heeft de Prorunner mk5 geen frequentieregelaars nodig die nauwkeurig ingesteld hoeven te worden.
Tijdens de installatie is het niet meer nodig om het olieniveau te controleren omdat dit door Qimarox verzorgd wordt voor verzending. Bij uitlevering van een compleet gemonteerde lift is ook de kettingspanning al door Qimarox gecontroleerd, wat de installatietijd nog korter maakt. En mocht de lift bij opstart onverhoopt verkeerd om bewegen, dan levert dat geen problemen of schades op. De bewegingsrichting kan eenvoudig worden aangepast.

Onderhoudsarm en energiezuinig
Ook tijdens het gebruik is de Prorunner mk5 onderhoudsvriendelijk. Dankzij het gepatenteerde aandrijfsysteem hoeft anders dan bij andere verticaal transportsystemen de ketting niet al na 200 uur ingekort te worden.
Als een vork beschadigt raakt, kan deze eenvoudig worden verwijderd en vervangen. Als geen reservevork voorradig is, kan de lift ook met één vork minder gewoon blijven werken. U hoeft dan niet te vrezen voor stilstand van de Prorunner mk5 en daarmee stilstand van uw productielijn.
De levertijd van vorken en andere onderdelen is kort. Omdat Qimarox zijn machines modulair opbouwt, bestaat de lift volledig uit standaard onderdelen die grotendeels uit voorraad leverbaar zijn.
Ook het energieverbruik van de Prorunner mk5 steekt gunstig af ten opzichte van andere verticaal transportsystemen. Omdat de op- en neergaande vorken elkaar in balans houden, hoeft de lift alleen energie te leveren voor het heffen van de producten. Dat betekent dat een aandrijving van 0,37 tot 0,55 kilowatt meestal al voldoende is.

Flexibel in gebruik
Tot slot is de Prorunner mk5 erg flexibel in gebruik. Door het compacte ontwerp  - geen enkel ander verticaal transportsysteem heeft zo weinig ruimte nodig - kan deze machine gemakkelijk op andere locaties worden ingezet. Als het formaat, de vorm of het gewicht van de producten verandert, hoeft de lift daarvoor niet anders afgesteld te worden. Tot slot is het eenvoudig om de capaciteit van de Prorunner mk5 te vergroten. Daarvoor hoeven alleen maar ladingdragers bijgeplaatst te worden.

Over Qimarox

Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten,  gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften en palletiseermachines te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten