donderdag 9 februari 2017

Leverbetrouwbaarheid cruciaal voor snelle oplevering material handling systemen

Bedrijven stellen steeds hogere eisen aan doorlooptijden van projecten. Een nieuwe eindverpakkingslijn of logistiek systeem moet het liefst binnen enkele maanden operationeel zijn. Dat vraagt om toeleveranciers die hun componenten snel en op tijd leveren. Qimarox speelt daarop in met een uitgekiend productontwerp en productieproces dat garant staat voor korte doorlooptijden. “Als alle toeleveranciers zo zouden opereren, zou dat onze projecten een stuk gemakkelijker maken.”

Qimarox levert wereldwijd componenten voor material handling systemen, denk aan verticaal transportsystemen, palletiseermodules, ringwikkelaars en rekhoesmachines. De korte levertijden zijn mogelijk dankzij het modulaire ontwerp van deze componenten. Dat heeft als voordeel dat de machines grotendeels uit standaard onderdelen bestaan, waardoor niet of nauwelijks tijd nodig is voor engineering. Juist in engineering gaat doorgaans veel tijd zitten.

Bijkomend voordeel van een modulair ontwerp is dat de standaard onderdelen grotendeels op voorraad kunnen worden geproduceerd, zodat Qimarox snel kan reageren op orders. Een goede samenwerking met de toeleveranciers doet de rest. Duidelijke en heldere afspraken voorkomen dat Qimarox en dus ook diens klanten voor onaangename verrassingen komen te staan en vertragingen in levertijden moeten toestaan.

Eén aanspreekpunt voor klanten
Een goede leverbetrouwbaarheid start al bij het eerste contact met system integrators. Als zij om een offerte vragen, is een snel antwoord vereist. “Qimarox is onze preferred supplier als het gaat om verticaal transportsystemen, die we vrij vaak toepassen in onze projecten. Als ik Qimarox vraag om een offerte of om een kostenberekening, ontvang ik altijd snel antwoord. Dat stemt mij zeer tevreden”, vertelt Ronan Dervin, die verantwoordelijk is voor sales support bij Alvey, een internationale specialist in industriële automatisering.

Diezelfde ervaring deelt ook Jack de Nijs, verantwoordelijk voor engineering bij Overveld Packaging. “Wij werken al jarenlang samen met Qimarox. Alles opgeteld gaat het om enkele tientallen productliften die wij hebben geïntegreerd in onze verpakkingslijnen. Wij hebben een vast aanspreekpunt binnen Qimarox, die exact weet wat in het verleden is geleverd. Hij weet hoe wij de productliften willen ontvangen als het gaat om besturing en veiligheidscomponenten. Als wij om een offerte vragen, staan daarin exact de juiste opties zonder dat we die telkens opnieuw hoeven door te spreken”, vertelt De Nijs.

Binnen acht weken in China
Meerdere klanten roemen de korte en betrouwbare levertijden van de machines. Volgens Martijn Herder, ceo van Inther Logistics Engineering, heeft dat voor een belangrijk deel te maken met het al genoemde modulaire ontwerp van de machines. “Wij zetten af en toe de Prorunner mk5 in, een mooie productlift voor compacte ruimtes. Dankzij het modulaire ontwerp met standaard componenten is de hoogte eenvoudig te variëren, waardoor Qimarox korte levertijden kan realiseren. Onlangs hebben wij enkele productliften ingezet in projecten in China. Binnen acht weken na de opdrachtbevestiging stonden de machines op locatie”, stelt Herder.

Met name nu de vraag naar material handling systemen groot is, lopen levertijden soms flink op. Herder: “Sommige toeleveranciers zitten al op zestien tot achttien weken, en dan gaat het nog om relatief eenvoudige componenten. Natuurlijk gaat wel eens wat mis, maar dat is prima bespreekbaar met Qimarox. Het pleit voor hen dat ze openstaan voor feedback en dat ze die willen gebruiken om nog verder te verbeteren.”

Conform afgesproken specificaties

Ook Overveld is tevreden als het gaat om de levering van de machines. “Onlangs heeft Qimarox weer vier productliften geleverd. Ze zijn op de dag nauwkeurig volledig conform de afgesproken specificaties geleverd. En dat gaat eigenlijk altijd zo met leveringen van Qimarox. Als alle toeleveranciers op die manier zouden opereren, zou dat onze projecten een stuk gemakkelijker maken”, licht De Nijs toe.

Over Qimarox
Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten,  gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften en palletiseermachines te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten