vrijdag 3 januari 2020

Qimarox genomineerd voor Best Customer Award


Qimarox is voor het eerst genomineerd voor de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards 2019 (DISCA’19). De producent van verticaal transport- en palletiseermodules is door leveranciers voorgedragen voor de Best Customer Award. Daarvoor komen bedrijven in aanmerking die hun leveranciers door transparantie, heldere communicatie en duidelijke afspraken in staat stellen zoveel mogelijk toegevoegde waarde te leveren. Qimarox voorziet daarin door de samenwerking met leveranciers zo veel mogelijk te digitaliseren en automatiseren. De uitreiking van de awards - een initiatief van Link Magazine - vindt plaats op donderdag 21 november in Utrecht.Heeft een bedrijf zijn toeleveranciers de ruimte gegeven om hun sterktes tot hun recht te laten komen? Is het bedrijf uit op een gelijkwaardige langetermijnsamenwerking en bereid om risico’s en opbrengsten open en eerlijk te delen? Dat zijn de vragen die bepalen of een bedrijf in aanmerking komt voor de Best Customer Award. Al die criteria zijn afgeleiden van het allerbelangrijkste criterium: heeft het bedrijf gekregen wat hij werkelijk wilde hebben? Of anders geformuleerd: wist het bedrijf zijn wensen - over productkwaliteit, levertijden, prijs, et cetera - adequaat over te brengen?

Qimarox steekt veel energie in verbetering van de communicatie met leveranciers. Met behulp van het platform Tradecloud heeft het bedrijf uit Harderwijk het inkoopproces volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd. “Wij plaatsen inkooporders vanuit ons ERP-systeem direct in Tradecloud. Leveranciers zien het meteen als een nieuwe inkooporder klaarstaat en kunnen die direct importeren in hun eigen ERP-systeem zonder handmatig gegevens te hoeven invoeren. Dat zorgt voor een veel efficiënter proces, zowel aan de zijde van Qimarox als aan de zijde van de leveranciers”, vertelt Purchasing Manager Hendri de Ruiter van Qimarox.

Competenties optimaal benutten
Alle communicatie tussen Qimarox en leveranciers staat nu op één plek. Niet alleen De Ruiter, maar ook de andere collega’s binnen Qimarox kunnen eenvoudig zien wat is afgesproken. Dat voordeel geldt ook voor de leveranciers. “Ons doel is zo veel mogelijk kennis vastleggen in systemen. Wij gaan vrij ver in het vastleggen van de specificaties waaraan de inkoopdelen moeten voldoen. Dat voorkomt fouten en misverstanden. Juist in deze tijd met een tekort aan technisch personeel is het zaak om duidelijk en efficiënt te communiceren, zodat bedrijven in staat zijn om de competenties van hun medewerkers optimaal in te zetten. Dat is cruciaal voor ons, maar ook voor onze leveranciers”, stelt De Ruiter.

Op dit moment worden de genomineerden voor alle drie categorieën - naast ‘best customer’ zijn dat ‘best knowledge supplier’ en ‘best logistics supplier’ - onderworpen aan een uitgebreide selectieprocedure. De selectie vindt plaats aan de hand van drie meetinstrumenten, die zijn ontwikkeld door Berenschot, DBSC Consulting en Brainport Industries in samenwerking met Link Magazine. Per categorie gaan de vijf best scorende bedrijven door naar de finale. Daarin worden ze langs de meetlat gelegd door een jury, die is samengesteld uit klanten en toeleveranciers van de finalisten. De uitreiking van de awards is op donderdag 21 november in Boerderij Mereveld in Utrecht.

Over Qimarox
Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten, gepatenteerde
technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om
productliften en palletiseermachines te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage
total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld
gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in
verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten