donderdag 11 december 2014

Securyfence afschermsysteem nog steviger en robuusterExtra verzwaarde kolommen voor meer machineveiligheid

Qimarox heeft het Securyfence afschermsysteem nog robuuster gemaakt dankzij een aanpassing aan de standaard kolom. Daarnaast is voor lange afschermingsconstructies een extra verzwaarde kolom ontwikkeld die het aanbrengen van schoren of andere verstevigingsmaatregelen overbodig maakt. Deze kolom is zelfs zo stevig dat het mogelijk is om inloopbeveiliging voortaan trillingvrij aan het hekwerk op te hangen.


De standaard kolom uit het Securyfence-gamma is versterkt door de voetplaat 45 graden te draaien. Dat betekent dat bouten voor verankering aan de vloer zich niet langer bij de vier hoeken maar bij de vier zijden van de kolom bevinden. De krachten die op de kolom worden uitgeoefend, kunnen daardoor beter worden opgevangen en afgevoerd.

De nieuwe, extra verzwaarde kolom beschikt over dezelfde voetplaat, maar heeft een verlengd U-vormig profiel dat voor extra stevigheid zorgt. Deze kolom is vooral geschikt voor extra lange afschermingsconstructies en maakt het aanbrengen van schoren overbodig. Bijkomend voordeel is dat de vorm van het U- profiel het mogelijk maakt om met de afscherming hoeken van 45 graden te maken, iets dat tot nu toe niet mogelijk was.

Monteren van inloopbeveiliging
De extra verzwaarde kolom is ook geschikt voor het monteren van inloopbeveiliging. Verreweg de meeste kolommen van de verkrijgbare afschermsystemen zijn niet robuust genoeg om sensoren trillingvrij op te hangen, met als gevolg dat voor inloopbeveiliging speciale kolommen moeten worden geplaatst. Met de nieuwe kolom van Securyfence kunnen de sensoren direct aan het hekwerk worden opgehangen.

Behalve een extra verzwaarde kolom is het Securyfence-gamma ook uitgebreid met een nieuwe serie draai- en schuifdeuren. Omdat deze deuren dezelfde afmetingen hebben als de standaard gaaspanelen – 730 en 990 millimeter – is het eenvoudiger geworden om de toegang tot het afgeschermde gebied te verplaatsen. Bovendien kunnen de, volledig voorgemonteerde, draaideuren door gebruik van een andere montageset eenvoudig worden omgebouwd tot schuifdeuren.

Geprofileerde gaaspanelen
Securyfence is een ontwikkeling van Qimarox, fabrikant van componenten voor material handling systemen. Opvallend kenmerk van het Securyfence afschermsysteem is de profilering van de gaaspanelen, die zorgt voor extra stijfheid en dus een grotere veiligheid.

Het monteren van Securyfence is mede dankzij de profilering verrassend eenvoudig. De gaaspanelen worden namelijk aan de verticale staanders bevestigd middels horizontale buizen, die door de mazen van de gaaspanelen kunnen worden geregen. De uiteinden van de buizen worden vervolgens met bouten aan de staanders gemonteerd.
Snel op maat maken
Dankzij het simpele maar doeltreffende ontwerp zijn de afschermsystemen van Securyfence niet alleen sterk, maar ook flexibel en snel op maat te maken. De monteurs hoeven daarvoor alleen maar de gaaspanelen op maat te knippen en de buizen op maat te zagen of te snijden.

Het Securyfence afschermsysteem voldoet volledig aan de Machinerichtlijn 2006/42/EG en is daardoor bij uitstek geschikt als machinebeveiliging, machineafscherming of  gebiedsbeveiliging.


Over Qimarox
Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten,  gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften, palletiseermachines en machineafscherming te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines en machineafscherming van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten