woensdag 19 maart 2014

Qimarox verkort levertijd voor Noord-Amerikaanse markt



Binnen een week een verticaal transportsysteem in bedrijf

Vanaf komende zomer kunnen bedrijven in Noord-Amerika binnen een aantal weken beschikken over een Prorunner mk5, het unieke verticaal transportsysteem van Qimarox. De producent van material handling componenten heeft vanwege de snel groeiende belangstelling besloten om de klanten in Noord-Amerika niet langer vanuit Europa, maar vanuit de Verenigde Staten te beleveren. Daardoor wordt de levertijd met enkele weken verkort en dalen de transportkosten.



De Qimarox Prorunner mk5 is een verticaal transportsysteem dat gebruik maakt van het aloude paternosterconcept dat in een modern en duurzaam jasje is gestoken. Dankzij het gepatenteerde ontwerp worden alle producten gedurende de gehele omloop volstrekt horizontaal getransporteerd.
Het belangrijkste onderscheid met andere verticaal transportsysteem is de mogelijkheid om gelijktijdig producten omhoog en omlaag te verplaatsen tussen meerdere niveaus, zodat de Prorunner mk5 ook kan worden ingezet als verticaal sorteersysteem. Bovendien is het systeem van Qimarox flexibeler dan conventionele productliften, onder meer dankzij de mogelijkheid om producten in drie richtingen in- en uit te voeren.
Met enkele relatief eenvoudige uitbreidingen is de Prorunner mk5 ook inzetbaar als slim buffersysteem met de mogelijkheid om geheel automatisch tot duizend colli per uur te verdelen of te picken.

Levertijden flink verkort
De afgelopen jaren is de Prorunner mk5 al tientallen keren geïnstalleerd in distributiecentra en productievestigingen in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Tot de gebruikers op dit continent behoren bedrijven als Coleman, Pepsico, Royal Canin, Unilever en Herbalife.
Vanwege de snel groeiende vraag heeft het in Nederland gevestigde Qimarox besloten om in de Verenigde Staten (Aurora, Illionois) een apart voorraadpunt met een groot aantal onderdelen van de Prorunner mk5 op te zetten. Dat betekent dat de levertijd van dit verticaal transportsysteem voor bedrijven in Noord-America met enkele weken wordt gereduceerd. Leveren vanuit de Verenigde Staten zorgt bovendien voor lagere transportkosten, waardoor een investering in dit toch al aantrekkelijk geprijsde systeem zich nog sneller terugverdiend.
Omdat de Prorunner mk5 dankzij het modulaire ontwerp door elke lokale system integrator eenvoudig te installeren en integreren is, kunnen bedrijven in de Verenigde Staten, Canada en Mexico beschikken over een goed functionerend verticaal transportsysteem met een zeer korte levertijd.

Veelzijdig, onderhoudsarm en energiezuinig
De Qimarox Prorunner mk5 is geschikt voor producten, bakken, trays, emmers of dozen die minimaal 200 x 200 en maximaal 600 x 600 millimeter meten en die niet meer dan 50 kilogram wegen. In een speciale XL-uitvoering kunnen producten tot 900 x 900 millimeter worden verwerkt. De maximale hoogte van de Prorunner mk5 ligt rond de twintig meter, zodat één verticaal transporteurs tientallen niveaus kan bedienen.
Dankzij een minimaal aantal bewegende delen en een gesloten aandrijving is de Prorunner mk5 erg onderhoudsarm, ook in de toepassing als automatisch orderverzamel- of verdeelsysteem. Doordat het systeem zichzelf in evenwicht houdt, hoeft de motor alleen de last en niet ook de lastdrager voort te stuwen. Daardoor kan met een laag motorvermogen worden gewerkt, wat resulteert in een forse besparing ten opzichte van andere productliften.

Over Qimarox

Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten,  gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften en palletiseermachines te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten