donderdag 13 oktober 2016

Qimarox introduceert standaard O.E.M.- ringwikkelaar met hoge capaciteit



Eenvoudig in gebruik en onderhoud, goedkoop in aanschaf



Qimarox brengt een snelle en betrouwbare foliewikkelmachine op de markt die, net als de palletiseer modules, exclusief verkocht wordt aan O.E.M’ers en systeem integratoren. Met deze veelzijdige ringwikkelaar kunnen tot 100 pallets per uur stabiel en desgewenst stofdicht of waterdicht in folie worden gewikkeld. Omdat de O.E.M. Ring Wrapper eenvoudig geïntegreerd kan worden in combinatie met de palletiseermodules van Qimarox, gaan de integratie- en hardwarekosten van eindverpakkingslijnen nog verder omlaag. 



Qimarox boekt momenteel veel succes met de Highrunner mk7, de modulaire, seriematig geproduceerde palletiseermachine die vaak in combinatie met een foliewikkelmachine wordt ingezet. Door het productgamma uit te breiden met een standaard ringwikkelaar gaan de integratie- en hardwarekosten nog verder omlaag. Net als de palletiseermodules en andere componenten levert Qimarox de O.E.M. Ring Wrapper immers zonder besturing. Dat stelt system integratoren in staat om de besturing van zowel de palletiseermachine als de ringwikkelaar en eventuele andere systeemcomponenten in één besturingskast te combineren.

Qimarox onderscheidt zich met zijn aanbod van andere material handling-producenten, die hun componenten standaard met besturingskast leveren. Het resultaat daarvan is dat elke component van een verpakkingslijn geheel onnodig zijn eigen besturingskast heeft, terwijl in principe één besturingskast voor het hele systeem volstaat. Met de componenten van Qimarox kunnen system integratoren bovendien de besturing en de integratie van de verschillende componenten vereenvoudigen. 

Modulair ontwerp
Net als de verticaal transportsystemen en palletiseermachines van Qimarox onderscheidt deze machine zich met een hoge capaciteit, goede kwaliteit en modulair ontwerp.

De O.E.M. Ring Wrapper is een ringwikkelaar met een stalen constructie die rust op vier kolommen. Het resultaat is een foliewikkelmachine die stabieler en robuuster is dan draaitafel- of armwikkelaars en daardoor hogere snelheden - tot 100 pallets per uur - kan bereiken. De O.E.M. Ring Wrapper is voorzien van een voorreksysteem waarmee de folie met 300 procent kan worden uitgerekt. Mede omdat de folie gedoseerd en onder constante spanning wordt aangebracht, is daardoor relatief weinig folie voor stabilisatie van de lading nodig. Omdat niet de pallet maar de folie draait, kunnen ook de meest instabiel gestapelde pallets probleemloos in folie worden gewikkeld.

Perfect gewikkelde pallets
De O.E.M. Ring Wrapper kan op elke hoogte starten en stoppen met wikkelen, zodat bijvoorbeeld ook gestapelde pallets apart kunnen worden gestabiliseerd. Het slimme folielas- en snijsysteem brengt een dubbele las bij een gecontroleerde temperatuur en lastijd aan, wat voor perfect gewikkelde pallets zonder loshangende folie zorgt. Dat betekent dat deze pallets geen storingen veroorzaken in automatische opslagsystemen. De O.E.M. Ring Wrapper biedt de mogelijkheid om automatisch een topvel aan te brengen, waardoor de pallets - afhankelijk van het wikkelprogramma - stofdicht of zelfs waterdicht kunnen worden verpakt.

Het unieke ontwerp maakt de O.E.M. Ring Wrapper erg eenvoudig in gebruik en onderhoud en goedkoop in aanschaf. Dankzij de optie voor een automatisch systeem voor het wisselen van folierollen wordt onnodig stilstand van de machine voorkomen. Het modulaire ontwerp met zoveel mogelijk standaard componenten maakt het eenvoudig om onderdelen te repareren of te vervangen. Omdat de O.E.M. Ring Wrapper een gestandaardiseerde machine is die seriematig wordt geproduceerd, zijn de productiekosten en daarmee ook de aanschafkosten laag in vergelijking met vergelijkbare foliewikkelmachines.

Snel te installeren, eenvoudig te integreren
Qimarox levert de O.E.M. Ring Wrapper uitsluitend aan system integratoren en original equipment manufacturers. De machine wordt standaard volledig bekabeld en met sensoren, motoren en besturingssoftware geleverd, zodat de installatietijd tot een minimum beperkt blijft en de integratie met de rest van het systeem zoals palletiseermachines, palletiseerrobots en/of transportbanen wordt vereenvoudigd. Uiteraard kan de O.E.M. Ring Wrapper volledig worden geïntegreerd in de Highrunner mk7, de palletiseermachine van Qimarox.

Wie geïnteresseerd is, kan de O.E.M. Ring Wrapper in het demonstratiecentrum van Qimarox in Harderwijk aan het werk zien.

Over Qimarox

Qimarox is een toonaangevende producent van componenten voor material handling systemen die zich kenmerken door robuustheid en betrouwbaarheid. Dankzij innovatieve concepten,  gepatenteerde technologieën en voortdurende doorontwikkeling slaagt Qimarox, voortgekomen uit Nedpack, erin om productliften, palletiseermachines en palletwikkelaars te maken die flexibiliteit en productiviteit koppelen aan een lage total cost of ownership. System integrators en original equipment manufacturers uit de hele wereld gebruiken de machines van Qimarox in end-of-line-systemen en opslag- en orderverzamelsystemen in verschillende branches. Kijk voor meer informatie op www.qimarox.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten